Dodatno zavarovanje

Dodatno zavarovanje

SKLENITEV ON-LINE – izpolnite obrazec spodaj

HITRA TELEFONSKA SKLENITEV 051-412-003

Premija za dopolnilno zdravstveno zavarovanje
27,96 € 

bon za trgovine Spar 25€
USB ključ 16 GB
nahrbtnik
bon 15€ za ostala zavarovanja Vzajemne

Premija za dopolnilno zdravstveno zavarovanje
28,99 € 

bon za trgovine Mercator 10€
bon 20€ Petrol (velja do 31.3.2018)
USB ključ 16 GB in nahrbtnik
paketni popust pri sklenitvi več TR zavarovanj

Premija za dopolnilno zdravstveno zavarovanje
30,04 €

nahrbtnik
USB ključ 16 GB
paketni popust pri sklenitvi več AS zavarovanj
brezplačno zavarovanje prehodne oskrbe

Želim skleniti dodatno zavarovanje pri (ustrezno označite):

VzajemnaTriglavAdriatic Slovenica

Ugodnost:

Ugodnost:

Bon 20€ PetrolBon do 60€ za novo avtomobilsko ali premoženjsko zavarovanje Zavarovalnice TriglavBon 30€ kateregakoli izvajalca zdravstvenih storitev

 Trenutno imam dodatno zavarovanje sklenjeno pri:

Dodatnega zavarovanja ne plačujemVzajemnaTriglavAdriatic SlovenicaIzberite datum začetka zavarovanja:

Plačilo:

MesečnoČetrtletnoPolletnoLetno

 

Vaše sporočilo:

Sprejemam splošne pogoje poslovanja in splošni pogoji dopolnilnega zavarovanja

(lahko traja nekaj trenutkov)

Po oddaji naročila bo vaše dodatno zavarovanje veljavno z dnem, ki ste si ga izbrali za začetek zavarovanja in sicer točno ob 00.00 na dan, ki ste si ga izbrali za začetek zavarovanja. Prvi delovni dan po oddaji vašega naročila vam bomo poslali v podpis dokumentacijo, ki je potrebna za sklenitev zavarovanja. Vaša naloga je torej le, da čimprej dokumentacijo izpolnete in v priloženi kuverti pošljete na naš naslov.

V primeru kakršnih koli težav pri izpolnjevanju dokumentacije ali v primeru drugih vprašanj nas nemudoma kontaktirajte na gsm: 051-412-003 ali e-pošto: dodatnozdravstvenozavarovanje@e-zavarovanja.com.

Vedeti morate, da bo na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja, urejenost dodatnega zavarovanja vidna šele cca. 7 dni po prejetju vaše podpisane dokumentacije.

V primeru, da obiščete zdravnika v prvih 10 dneh po sklenitvi in na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja še ni vidno, da imate urejeno dodatno zavarovanje, je vaša naloga plačati in shraniti račun.

Po plačilu prve premije, ki se v 99% plača po položnici tudi če ste si za način plačila izbrali trajni nalog, boste plačan znesek dobili povrnjen. Zavarovalnica vam bo na podlagi plačanega računa plačan znesek  za dodatno zavarovanje nakazala na vaš transakcijski račun.

dodatno zdravstveno zavarovanje

Vse zgoraj omenjeno seveda velja le za osebe, ki pri sklenitvi dodatnega zavarovanja nimajo čakalne dobe. Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju namreč določa, da mora vsaka posamezna zavarovalnica preden sprejme novega zavarovanca v zavarovanje preveriti ali je le temu potrebno na podlagi zakona določiti čakalno dobo.

Čakalna doba v primeru dodatnega zavarovanja znaša 3 mesece. V tem času sklenitelj zavarovanja oziroma zavarovanec nima kritja za povračilo stroškov z naslova dodatnega zavarovanja, čeprav te 3 mesece normalno plačuje premijo zdravstvenega zavarovanja.

V praksi to pomeni, da se lahko zgodi, da se oseba zavaruje danes, dodatno zavarovanje ji prične veljati naslednji dan ob 00.00, ker pa zavarovalnica ugotovi, da je tej osebi potrebno določiti čakalno dobo, je ta oseba vse stroške, ki nastanejo iz naslova dodatnega zavarovanja prve tri mesece dolžna kriti sama.

Kdaj pa pademo v 3 mesečno čakalno dobo? Študentom in dijakom država plačuje obvezno in dodatno zdravstveno zavarovanje, ki se imenuje kar obvezno zdravstveno zavarovanje, čeprav vključuje oboje. Ko dijak ali študent izgubi status študenta oziroma dijaka si mora sam urediti obe zavarovanji. Če študent izgubi status študenta ali se izteče šolsko leto v katerem študent dopolni 26 let ima od tega datuma natanko 1 mesec dni časa, da si uredi dodatno zavarovanje. Če zamudi datum sklenitve le za en dan, mu mora zavarovalnica ob sklenitvi upoštevati 3 mesečno čakalno dobo.

Pogosti so tudi primeri, ko zaposleni prekinejo dodatno zavarovanje pri eni zavarovalnici z namenom, da bi sklenili dodatno zavarovanje pri drugi zavarovalnici. Pri tem takoj izvejo, da če prekinejo dodatno zavarovanje, obstaja 3 mesečni odpovedni rok. Problem pa nastane, ker po poteku tega 3 mesečnega odpovednega roka pozabijo, da imajo natanko mesec dni, da zavarovanje sklenejo pri novi zavarovalnici. Če zamudijo zakonsko določen rok, to je mesec dni, jim mora nova zavarovalnica avtomatsko upoštevati 3 mesečno čakalno dobo.

Čakalna doba je žal nujen dodatek k dodatnemu zdravstvenemu zavarovanju. V nasprotnem primeru bi vsak državljan lahko zbolel danes, preden bi odšel k zdravniku bi sklenil dodatno zavarovanje, ko bi odšel od zdravnika, pa zavarovanja ne bi plačeval.

Danes je vsem državljanom jasno, da v primeru bolezni 3 mesece ne moremo čakati, da bi odšli k zdravniku, zato večina državljanov redno plačuje dodatno zavarovanje, to pa zagotavlja nemoteno delovanje zdravstvenega sistema.