Obvezno in dodatno zdravstveno zavarovanje

Prebivalci Slovenije smo navajeni, da pridemo k zdravniku, pokažemo zdravstveno izkaznico, zdravstveno osebje pa nas oskrbi, dobimo še brezplačna zdravila, ki jih le še prevzamemo v lekarni,…

Ker nihče nikoli nič ne plača, vlada vsesplošno prepričanje, da je vse brezplačno. Stara mama dobi kup zdravil, ker pa jo soseda prepriča, da jemanje teh zdravil ni nujno, da bo morda bolje, če jih sploh ne vzame….jih le ta vrže v smeti, saj so brezplačna!

Zavarovalnica je za ta zdravila plačala 4500 eur,… če bi stara mama plačala 45 eur oz. 1% cene, najverjetneje ta zdravila ne bi končala v smeteh in davkoplačevalci bi prihranili 4500eur.

Torej, zdravstvo v Sloveniji ni zastonj, saj zdravniki, medicinske sestre in ostalo zdravstveno osebje dobivajo plače, potrebno je vzdrževanje, čiščenje, izgradnja novih zdravstvenih objektov. Cene zdravil, aparatur in drugih medicinsko tehničnih pripomočkov so vsako leto višje.

Logično. Poleg tega velja: »starejše kot je prebivalstvo, višja je cena zdravstvenih storitev na prebivalca«.

V Sloveniji se za zdravstvo porabi letno cca. 3200 milijonov eur. Od tega ZZZS zbere 2300 milijonov eur, iz naslova dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pride cca. 450 milijonov eur, preostalih 450 milijonov eur pa plačamo uporabniki zdravstvenih storitev sami iz lastnega žepa.

Zdravstveno zavarovanje nas torej varuje pred visokimi stroški zdravstvenih storitev. V primeru težje nezgode ali težje bolezni, kjer je potrebno večmesečno zdravljenje so stroški lahko enormni.

PRIMER: Miha Novak je obiral češnje, in padel z lestve. Poškodoval si je hrbtenico. Potreben je bil operativni poseg na hrbtenici. Stroški zdravstvenih storitev so znašali 4698 eur od tega je dopolnilno zdravstveno zavarovanje krilo 470 eur. V ceni niso všteti stroški rehabilitacije v zdravilišču in dolgotrajne fizioterapije.

 

Skleni zavarovanje Preveri ugodnosti