…pripada v Sloveniji otrokom in mladini s statusom dijaka ali študenta, vojnim veteranom nad 50 let in osebam z veljavno odločbo CSD.

V primeru, da niste v eni od naštetih skupin, ste zavezanec za plačilo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Smo zavarovalna agencija e-Zavarovanja d.o.o. Na naši spletni strani lahko primerjate vse ponudnike dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, primerjate lahko njihove ponudbe in cene ter na povezavi dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenitev zavarovanje tudi sklenete.

Brezplačno dodatno zdravstveno zavarovanje

Otrokom in mladostnikom dodatnega oziroma dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ni potrebno sklepati dokler se šolajo oziroma imajo status študenta oziroma dijaka.

Starši v teh primerih le vsako leto kadrovski službi delodajalca prinesejo potrdilo o šolanju otroka, na ZZZS pa na zdravstveno kartico otroka naložijo zapis, da ima otrok urejeno obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Če ste oseba brez prihodkov in premoženja, se takoj obrnite na krajevno pristojen CSD(center za socialno delo), kjer vam bodo takoj uredili obvezno in brezplačno dodatno zdravstveno zavarovanje.

Brezplačno dodatno zdravstveno zavarovanje

Sicer se veljavna zakonodaja ves čas spreminja, dne 1.6.2021, ko pišemo ta članek, pa imajo vojni veterani vojne za Slovenijo, ki so starejši od 50 let brezplačno dodatno zdravstveno zavarovanje.

Vse o pravicah vojnih veteranov, obrazcih… izveste na e-upravi…

Skleni zavarovanje Preveri ugodnosti