…je fraza o kateri se govori že vse od 1.1.2006, to je od dneva, ko je bilo uvedeno dodatno zdravstveno zavarovanje.

V pogovornem jeziku so sopomenke za dodatno zdravstveno zavarovanje: dopolnilno zdravstveno zavarovanje, Vzajemna, dodatno zavarovanje, prostovoljno dopolnilno zavarovanje….vedeti morate, da je v vseh primerih govora o enem in istem zavarovanju.

Dodatno zdravstveno zavarovanje ukinitev-do sedaj praktično ni bilo vlade, ki ni razmišljala o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, pričakuje se, da bo to nekoč neki vladi uspelo, do takrat pa imamo v Sloveniji zdravstveni sistem, ki je sestavljen iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki si ga uredite na najbližji enoti ZZZS in iz prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki si ga lahko uredite na povezavi ureditev dodatnega zdravstvenega zavarovanja.

Dodatno zdravstveno zavarovanje ukinitev

Ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja se torej nekoč bo zgodila, do takrat pa imamo obstoječi zdravstveni sistem.

V primeru redne zaposlitve vam bo obvezno zdravstveno zavarovanje uredil delodajalec, v ostalih primerih si ga morate urediti sami na najbližji enoti ZZZS.

V primeru, da ne želite doplačevati za zdravstvene storitve pri vsakem obisku zdravnika vam priporočamo tudi sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

 Z urejenim obveznim in dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem pri zdravniku le pokažete zdravstveno kartico in za zdravstvene storitve vam ni potrebno ničesar plačati oziroma plačevati.

Dodatno zdravstveno zavarovanje ukinitev

Ukinitev dopolnilnega zavarovanja lahko pričakujemo kmalu, do takrat pa priporočamo sklenitev prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ukinitev je na vidiku, do takrat pa moramo poskrbeti, da se izognemo morebitnim visokim stroškom zdravstvenih storitev s sklenitvijo dopolnilnega zavarovanja.

Smo zavarovalniška agencija e-Zavarovanja d.o.o., pri nas lahko primerjate vse ponudnike dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja na enem mestu. Ponudnike lahko primerjate glede na ceno in ugodnosti, ki jih nudijo ob sklenitvi, zavarovanje pa lahko sklenete Online na povezavi sklenitev dopolnilnega zavarovanja preko spleta ali na telefonski številki 040-556-489.

Skleni zavarovanje Preveri ugodnosti