Dopolnilno zavarovanje

Dopolnilno zavarovanje

SKLENITEV ON-LINE – izpolnite obrazec spodaj

HITRA TELEFONSKA SKLENITEV 051-412-003

Vzajemna dopolnilno zdravstveno zavarovanje cena
34,60€ (3% popust) 

♦ bon za trgovine Spar 25€
♦ USB ključ 16Gb in nahrbtnik
♦ bon 15€ za ostala zavarovanja Vzajemne

    Triglav dopolnilno     zdravstveno zavarovanje cena
35,55€ 

♦ USB ključ 16 GB
♦ nahrbtnik

Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje cena
34,50€

♦ nahrbtnik
♦ USB ključ 16 GB

  Želim skleniti dopolnilno zavarovanje pri (ustrezno označite):

  VzajemnaTriglavAdriatic Slovenica

  Ugodnost:

  Spar - Darilna kartica v vrednosti 25€Športna trgovina Extreme Vital - BON v vrednosti 35€Clarus - BON v vrednosti 35€Vavčer za JBL GO 2 zvočnik ali T110BT slušalke

  Ugodnost:

  Bon 20€ PetrolBon do 60€ za novo avtomobilsko ali premoženjsko zavarovanje Zavarovalnice TriglavBon 30€ kateregakoli izvajalca zdravstvenih storitev

     Trenutno imam dopolnilno zavarovanje sklenjeno pri:

  Dopolnilnega zavarovanja ne plačujemVzajemnaTriglavAdriatic Slovenica  Izberite datum začetka zavarovanja:

  Plačilo:

  MesečnoČetrtletnoPolletnoLetno

   

  Vaše sporočilo:

  Sprejemam splošne pogoje poslovanja in splošni pogoji dopolnilnega zavarovanja

  (lahko traja nekaj trenutkov)

  Po oddaji naročila bo vaše dopolnilno zavarovanje veljavno z dnem, ki ste si ga izbrali za začetek zavarovanja in sicer točno ob 00.00 na dan, ki ste si ga izbrali za začetek zavarovanja. Prvi delovni dan po oddaji vašega naročila vam bomo poslali v podpis dokumentacijo, ki je potrebna za sklenitev zavarovanja. Vaša naloga je torej le, da čimprej dokumentacijo izpolnete in v priloženi kuverti pošljete na naš naslov.

  V primeru kakršnih koli težav pri izpolnjevanju dokumentacije ali v primeru drugih vprašanj nas nemudoma kontaktirajte na gsm: 051-412-003 ali e-pošto: dodatnozdravstvenozavarovanje@e-zavarovanja.com.

  Vedeti morate, da bo na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja, urejenost dopolnilnega zavarovanja vidna šele cca. 7 dni po prejetju vaše podpisane dokumentacije.

  V primeru, da obiščete zdravnika v prvih 10 dneh po sklenitvi in na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja še ni vidno, da imate urejeno dopolnilno zavarovanje, je vaša naloga plačati in shraniti račun.

  Po plačilu prve premije, ki se v 99% plača po položnici tudi če ste si za način plačila izbrali trajni nalog, boste plačan znesek dobili povrnjen. Zavarovalnica vam bo na podlagi plačanega računa plačan znesek  za dopolnilno zavarovanje nakazala na vaš transakcijski račun.

  dodatno zdravstveno zavarovanje

  Vse zgoraj omenjeno seveda velja le za osebe, ki pri sklenitvi dopolnilnega zavarovanja nimajo čakalne dobe. Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju namreč določa, da mora vsaka posamezna zavarovalnica preden sprejme novega zavarovanca v zavarovanje preveriti ali je le temu potrebno na podlagi zakona določiti čakalno dobo.

  Čakalna doba v primeru dopolnilnega zavarovanja znaša 3 mesece. V tem času sklenitelj zavarovanja oziroma zavarovanec nima kritja za povračilo stroškov z naslova dopolnilnega zavarovanja, čeprav te 3 mesece normalno plačuje premijo zdravstvenega zavarovanja.

  V praksi to pomeni, da se lahko zgodi, da se oseba zavaruje danes, dopolnilno zavarovanje ji prične veljati naslednji dan ob 00.00, ker pa zavarovalnica ugotovi, da je tej osebi potrebno določiti čakalno dobo, je ta oseba vse stroške, ki nastanejo iz naslova dopolnilnega zavarovanja prve tri mesece dolžna kriti sama.

  Kdaj pa pademo v 3 mesečno čakalno dobo? Študentom in dijakom država plačuje obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki se imenuje kar obvezno zdravstveno zavarovanje, čeprav vključuje oboje. Ko dijak ali študent izgubi status študenta oziroma dijaka si mora sam urediti obe zavarovanji. Če študent izgubi status študenta ali se izteče šolsko leto v katerem študent dopolni 26 let ima od tega datuma natanko 1 mesec dni časa, da si uredi dopolnilno zavarovanje. Če zamudi datum sklenitve le za en dan, mu mora zavarovalnica ob sklenitvi upoštevati 3 mesečno čakalno dobo.

  Pogosti so tudi primeri, ko zaposleni prekinejo dopolnilno zavarovanje pri eni zavarovalnici z namenom, da bi sklenili dopolnilno zavarovanje pri drugi zavarovalnici. Pri tem takoj izvejo, da če prekinejo dopolnilno zavarovanje, obstaja 3 mesečni odpovedni rok. Problem pa nastane, ker po poteku tega 3 mesečnega odpovednega roka pozabijo, da imajo natanko mesec dni, da zavarovanje sklenejo pri novi zavarovalnici. Če zamudijo zakonsko določen rok, to je mesec dni, jim mora nova zavarovalnica avtomatsko upoštevati 3 mesečno čakalno dobo.

  Čakalna doba je žal nujen dodatek k dopolnilnemu zdravstvenemu zavarovanju. V nasprotnem primeru bi vsak državljan lahko zbolel danes, preden bi odšel k zdravniku bi sklenil dopolnilno zavarovanje, ko bi odšel od zdravnika, pa zavarovanja ne bi plačeval.

  Danes je vsem državljanom jasno, da v primeru bolezni 3 mesece ne moremo čakati, da bi odšli k zdravniku, zato večina državljanov redno plačuje dopolnilno zavarovanje, to pa zagotavlja nemoteno delovanje zdravstvenega sistema.