V primeru sklenitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja moramo upoštevati nekaj specifičnih dejstev. Če zavarovanje sklenemo danes, je najhitrejši možni začetek zavarovanja jutri.

Janez Novak je dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenil 1.4.2016 ob 20.00. Začetek zavarovanja je želel z naslednjim dnem. 2.4.2016 ob 00.30 je doživel prometno nesrečo.

Prišel je v bolnico in povedali so mu, da dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nima urejenega. Janez Novak je plačal stroške zdravstvene storitve in shranil račun.

Ker je imel kritje za dopolnilno zdravstveno zavarovanje od 2.4.2016  00.00 mu bo zavarovalnica po plačilu prve premije stroške zdravljenja povrnila.

Ko dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklepamo »na novo« (ne velja pri prestopu na novo zavarovalnico v tem primeru teh težav ni) navadno traja nekaj dni, da je na naši kartici zdravstvenega zavarovanja vidno, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje imamo urejeno.

Ker pri sklepanju velja načelo sklenite danes plačali boste kasneje, dejansko stranka položnico prejme čez nekaj dni, traja pa tudi nekaj dni, da je zapis o urejenem dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju viden na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja.

Torej, če na vaši pristopnici piše, da imate kritje od 2.4.2016 00.00, vam bo zavarovalnica krila stroške zdravstvenih storitev tudi, če to dejstvo še ni vidno na vaši karici zdravstvenega zavarovanja.  Velja seveda le v primeru, da zavarovanje sklepate pravočasno in da nimate čakalne dobe.

Skleni zavarovanje Preveri ugodnosti