Datum: 13.2.2019

S 1.3 se spreminja cena dopolnilnega zavarovanja pri vseh treh zavarovalnicah. Nova cena pri AdriaticSlovenici bo tako 31,98 eur, najvišjo premijo bo imel Triglav 32,99 eur, Vzajemna ostaja najcenejša s premijo 31,01 eur, ki jo prejmejo zavarovanci, ki sklenejo novo zavarovanje in se odločijo za letno plačilo ali plačilo preko SEPA naloga oziroma za odtegljaj od plače.

Vzajemna zavarovancem v teh treh primerih nudi 3%popust medtem, ko je premija pri Triglavu in AdriaticSlovenici enotna za vse zavarovance brez možnosti kakršnihkoli popustov.

Seveda pa najnižja premija še ne pomeni, da je Vzajemna za vas v vseh primerih najugodnejša izbira. Upoštevati morate tudi paketne popuste, ki jih nudita Triglav in AdriaticSlovenica saj ob več sklenjenih zavarovanjih dobite popust na celoten paket.

Hkrati pa moramo upoštevati tudi ugodnosti, ki smo jih deležni ob sklenitvi. Le te lahko preverite TUKAJ.

Povedati moramo tudi, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje velja le v primeru, če imate urejeno tudi obvezno zdravstveno zavarovanje. Zaposlenim osebam osnovno zdravstveno zavarovanje plačuje delodajalec, upokojencem pa država. Če ne spadate v eno od teh dveh kategorij se postavlja vprašanje:

KOLIKO STANE OBVEZNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE?

Podatek lahko vedno pridobite na ZZZS. Nazadnje osvežen podatek smo pridobili dne 13.2.2019, in sicer se je na spletni strani ZZZS izpisalo: osnovno zdravstveno zavarovanje cena 24,24 eur.

Začetna cena obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja se tako prične pri približno 55 eur, moramo pa vedeti, da zaposleni z visokimi plačami plačujejo bistveno več.

Dodatno zdravstveno zavarovanje cena si lahko pogledate TUKAJ.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje primerjava si lahko pogledate TUKAJ.

Napovedi zavarovalnic so, da se bodo cene dopolnilnega zavarovanja višale tudi v prihodnosti, saj se vsako leto viša količina opravljenih zdravstvenih storitev, v zadnjem času pa se je močno zvišala tudi cena zdravstvenih storitev, ki je predvsem posledica zvišanja plač zdravstvenega osebja.