Ponudniki dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja so trije in sicer: Vzajemna, Triglav in AdriaticSlovenica.

Pri izbiri je pomembno vedeti, da je storitev pri vseh ponudnikih enaka. Ko pridete k zdravniku, zdravstveno osebje preveri le ali zavarovanje je urejeno, nikogar ne zanima pri kateri zavarovalnici imate zavarovanje sklenjeno.

Osnovno vodilo je torej višina mesečne premijeugodnosti, ki jih prejmete ob sklenitvipaketni popusti in dodatna zavarovanja, ki jih lahko sklenete kot zavarovanec določene zavarovalnice.

Oseba, ki ima celotno premoženje(hišo, vikend, več avtomobilov…) zavarovanih pri AdriaticSlovenici, naj tudi tam sklene dopolnilno zdravstveno zavarovanje, saj bo zaradi paketnega popusta na več zavarovanj letni prihranek višji kot je razlika v premiji med AdriaticSlovenico in Vzajemno.

Oseba, ki nujno želi dodatno zavarovanje zob, hkrati pa bo kupila nov avto in ga namerava zavarovati pri Triglavu naj si izbere Triglav, saj bo prejela še bon 60eur za premoženjsko zavarovanje.

Oseba brez zavarovanj, ki tudi v bližnji prihodnosti ne namerava skleniti katerega drugega zavarovanja naj sklene Vzajemno, saj ima le ta najnižjo premijo.

Skleni zavarovanje Preveri ugodnosti