…so le v ceni. V sami storitvi ni razlik med ponudnikih. Pri zdravniku pokažemo kartico in nihče nas ne vpraša kje je zavarovanje sklenjeno.

Ponudniki dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja so trije in sicer: Vzajemna, Triglav in Generali. Primerjava dopolnilnih zavarovanj ni težka stvar, saj so v Sloveniji le trije ponudniki.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje razlike

Pri izbiri je pomembno vedeti, da je storitev pri vseh ponudnikih enaka. Ko pridete k zdravniku, zdravstveno osebje preveri le ali zavarovanje je urejeno, nikogar ne zanima pri kateri zavarovalnici imate zavarovanje sklenjeno.

Osnovno vodilo je torej višina mesečne premijeugodnosti, ki jih prejmete ob sklenitvipaketni popusti in dodatna zavarovanja, ki jih lahko sklenete kot zavarovanec določene zavarovalnice.

Oseba, ki ima celotno premoženje(hišo, vikend, več avtomobilov…) zavarovanih pri Generaliju, naj tudi tam sklene dopolnilno zdravstveno zavarovanje, saj bo zaradi paketnega popusta na več zavarovanj letni prihranek višji kot je razlika v premiji med Generalijem in Vzajemno.

Oseba, ki nujno želi dodatno zavarovanje zob, hkrati pa bo kupila nov avto in ga namerava zavarovati pri Triglavu naj si izbere Triglav, saj bo prejela paketni popust za premoženjska zavarovanje.

Oseba brez zavarovanj, ki tudi v bližnji prihodnosti ne namerava skleniti katerega drugega zavarovanja naj sklene Vzajemno, saj ima le ta največ časa najnižjo premijo.

Primerjava dodatnega zdravstvenega zavarovanja

Primerjava dodatnega zdravstvenega zavarovanja nam torej pove, da ni razlik v storitvi med ponudniki dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Če razlik v sami storitvi ni, je logično, da dopolnilno zavarovanje primerjava ni potrebna.

Skleni zavarovanje Preveri ugodnosti