so v Sloveniji tri zavarovalnice, ki ponujajo dopolnilna zavarovanja in sicer Vzajemna, Triglav in Generali. Storitev je pri vseh zavarovalnicah enaka. Če pokažemo zdravstveno kartico in imamo urejeno in obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje nam pri zdravniku ni potrebno ničesar plačati oziroma doplačati. Dopolnilna zdravstvena zavarovanja v Sloveniji ponujajo le te tri zavarovalnice.

V primeru, da se odločate za sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, vam priporočamo, da pred sklenitvijo preverite cene ter ugodnosti, ki jih zavarovalnice zagotavljajo v primeru sklenitve.

Ponudniki dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Čeprav je storitev identična in cene malenkost različne, si mora vsak posameznik sam izračunati katera zavarovalnica je zanj najugodnejša.

Če imate več nepremičnin, več avtomobilov in še plovilo vse zavarovano pri zavarovalnici Triglav, je nedvomno za vas najugodnejša zavarovalnica Triglav, saj boste zaradi dodatno sklenjenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja na celoten paket premoženjskih zavarovanj dobili popust, ki bo večji kot je razlika v ceni med zavarovalnicami pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju.

Na paketni popust lahko računate tudi pri zavarovalnici Generali.

Trenutno na dan 1.6.2021, ko pišemo ta članek je za mlade mlajše od 26 let najugodnejša zavarovalnica Vzajemna, saj novim zavarovancem kljub temu, da je za 10 centov dražja od Generalija nudi bon za 35 eur za trgovine Extreme Vital.

Vzajemna je tudi zavarovalnica, ki je imela zgodovinsko gledano daleč največ časa najnižjo premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Katere zavarovalnice nudijo dodatno zavarovanje

Če vas zanima katere zavarovalnice nudijo dodatno zavarovanje si poglejte gornjo sliko. Zavarovalnice za dodatno zavarovanje oziroma zavarovalnice za dopolnilno zavarovanje so le tri: Vzajemna, Triglav in Generali.

Če vas zanima katera zavarovalnica za dodatno zavarovanje je najboljša, je odgovor preprost: vse so enako dobre, saj vse zavarovalnice krijejo enake storitve v enakih zneskih. Razlika med njimi je le v višini mesečne premije in ugodnostih, ki jih določena zavarovalnica ponuja ob sklenitvi.

Skleni zavarovanje Preveri ugodnosti