Slovenski zdravstveni sistem omgoča tudi zdravljenje v tujini. Pri tem je pomembno, da vemo, da nam naš zdravstveni sistem krije stroške zdravstvenih storitev v tujini le do višine povprečnih stroškov enake zdravstvene storitve v Sloveniji.

Zavedati se moramo, da so stroški zdravstvenih storitev v EU lahko v nekaterih državah nekajkrat višji od stroškov zdravstvenih storitev v Sloveniji. Posebaj velike probleme lahko doživite, če se vam zgodi kaj hujšega v državah kjer so stroški zdravstvenih storitev izrazito višji od naših. To so predvsem skandinavske države in Švica, lahko pa tudi Nemčija, Avstrija, Francija Italija.

V primeru potovanja v te države svetujemo tudi sklenitev zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini.

V poduk naj nam bo zgodba slovenskega državljana, ki se je težje ponesrečil na smučanju v Švici. Sicer je imel sklenjeno zavarovanje z asistenco v tujini, ker pa ni imel police pri sebi je trajalo 4 ure, da so ugotovili, da ima kritje. Helikopter je vzletel s 4urno zamudo, takrat pa je bilo že prepozno.

Nauk zgodbe je, da na potovanju v tujini imamo polico ves čas pri sebi- sliko police v telefonu in da se zavedamo, da v tujini(za razliko od Slovenije) helikopter ne bo vzletel, če stranka-ponesrečenec nima kritja.

 

Skleni zavarovanje Preveri ugodnosti