je v Sloveniji sestavljeno iz dveh delov. Iz urejanja obveznega in urejanja dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Zdravstveno zavarovanje je pri nas sestavljeno iz obveznega zdravstvenega zavarovanja in prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Če imamo oboje, nam pri zdravniku za zdravstvene storitve ni potrebno ničesar plačevati oziroma doplačevati.

Obvezno zdravstveno zavarovanje si uredimo na najbližji enoti ZZZS, oziroma nam ga v primeru redne zaposlitve uredi delodajalec. Dne 1.6.2021 ko pišemo ta članek je cena obveznega zdravstvenega zavarovanja za samoplačnike 26,13 eur mesečno.

Najugodnejše dodatno zdravstveno zavarovanje

Smo zavarovalniška agencija e-Zavarovanja d.o.o.. Že 10 let se ukvarjamo z online sklepanjem dopolnilnih zavarovanj. Na naši spletni strani lahko primerjate ponudbe (cene in ugodnosti) vseh treh ponudnikov dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ter prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenete na povezavi dopolnilno zdravstveno zavarovanje online.

Ureditev zdravstvenega zavarovanja je torej sestavljena iz dveh delov: iz ureditve obveznega zdravstvenega zavarovanja na to pa sledi še ureditev dodatnega zdravstvenega zavarovanja oziroma ureditev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Dopolnilno in dodatno zdravstveno zavarovanje sta v pogovornem jeziku namreč sopomenki.

Urejanje zdravstvenega zavarovanja

Če vas kdo vpraša kako urediti dodatno zdravstveno zavarovanje oziroma kako skleniti dodatno zavarovanje je odgovor Online. Najprej si izberete zavarovalnico, vnesete podatke v obrazec in zavarovanje je sklenjeno.

Skleni zavarovanje Preveri ugodnosti