V mesecu decembru, je mesečna premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja za vse zavarovance Vzajemna zdravstvena zavarovalnica d.v.z., znašala za 22,50 evrov manj. Torej je znašala mesečna premija le 12,10 evrov, namesto 34,60 evrov.

Na ceno ima vpliv več dejavnikov, kateri so preverite na povezavi Vzajemna dodatno zavarovanje cena.

Namreč zavarovalnica Vzajemna je vzajemna družba, kar pomeni da so njeni lastniki, kar vsi njeni zavarovanci in so v tem primeru tudi deležni vračila presežka oziroma dobička.

Vzajemna znižana decembrska premija

Torej zavarovanci zavarovalnice Generali in Triglav v primeru presežka, niso upravičeni do vračila saj sta zavarovalnici v lasti delničarjev. Presežek se pri njih vrne nazaj lastnikom oziroma delničarjem v obliki dividend.

Katera zavarovalnica ima najcenejšo mesečno premijo dodatnega zdravstvenega preverite na povezavi dodatno zdravstveno zavarovanje premije.

Za zavarovance zavarovalnice Vzajemna obstaja verjetnost, da bodo tudi v letu 2022 deležni nižje decembrske premije. Letos je bilo vračilo zaradi vpliva epidemije covid-19, saj so zabeležili nižje odhodke za zdravstvene storitve od načrtovanih, kaj bo glede situacije covid-19 bomo pa videli prihodnje leto.